Американската компания Модерна съобщи резултати от лабораторните изпитвания, които показват, че ваксината

...
Американската компания Модерна съобщи резултати от лабораторните изпитвания, които показват, че ваксината
Коментари Харесай

``Модерна`` съобщи, че бустер от ваксината ѝ предпазва от Омикрон |

Американската компания " Модерна " съобщи резултати от лабораторните изпитвания, които демонстрират, че ваксината ѝ защищава от разновидността Омикрон, заяви Ройтерс.

По думите на доктор Пол Бъртън, основен медицински шеф на " Модерна " ваксината може да отбрани хората през идния празничен интервал и през зимните месеци, когато се очаква най-сериозния напън на Oмикрон.

Засега компанията не счита за належащо да адаптира ваксината си към разновидностите на Омикрон.

Бъртън сподели още, че курсът с две дози от нейната ваксина генерира ниски обезвреждащи антитела против разновидността Oмикрон, само че бустерна доза от 50 микрограма покачва обезвреждащите антитела против разновидността 37 пъти. По-висока бустер доза - от 100 микрограма, покачва равнищата на антителата повече от 80 пъти спрямо преди подсилването.

Данните, които към момента не са тествани от сътрудници, са получени, посредством тестване кръв от хора, които са получили имунизацията против псевдовирус, планиран да прилича разновидността на Oмикрон.

Бъртън сподели, че ще зависи от държавните управления и регулаторите да преценяват дали желаят нарасналото равнище на отбрана, което може да обезпечи доза от 100 микрограма. Европейският лекарствен регулатор позволи бустерна доза от 50 микрограма, което е половината от дозата за първичния имунизационен цикъл.

Компанията съобщи, че дозата от 100 микрограма като цяло е безвредна и се понася добре, макар че има наклонност към малко по-чести нежелани реакции. Най-сериозните странични резултати от иРНК имунизациите на " Модерна " и " Бионтех " / " Пфайзер " са свързани с редки случаи на сърдечно инфектиране (миокардит, перикардит), изключително при млади мъже. Няколко изследвания допускат, че те са по-изявени след слагане на имунизацията на " Модерна ", показва Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР